Na het afronden van mijn studie fysiotherapie kwam ik in 2002 per toeval bij Rene Stokvis Producties terecht. De spannende wereld van tv had mij meteen in zijn macht. Als productiemedewerker werkte ik bij onder meer ‘Te Land, ter Zee en in de Lucht’ en ‘Blij dat ik rij!’. Van Stokvis ging ik naar Endemol, en van Endemol naar Eyeworks, etc.

Al snel merkte ik dat mijn hart meer bij de inhoud van programma’s maken ligt. Ik heb talent voor het bedenken van items, deelnemers/kandidaten op hun gemak stellen om zo goed te kunnen interviewen en om sfeer goed neer te zetten in een item.

Door vervolgens de opleiding Camera, Regie en Montage te volgen en heel hard te werken heb ik me ontwikkeld tot camjo (camerajournalist). Bij onder meer de programma’s ‘Sterren Dansen op het IJs’, ‘Het Beste Idee van Nederland’ en ‘Move like Michael Jackson’ heb ik als camjo gewerkt.

De Belgen noemen een camjo ook wel een één-mans-ploeg. Deze doet namelijk alles zelf; research, draaien, geluid, licht, interview en montage. En die veelzijdigheid maakt mijn werk zo leuk!

Werkgevers
Vincent TV, KRO-NCRV, Blue Circle, Fabiola, Eyeworks, SBS, Mas Media, RTL Productions, Flink, ldtv, Talpa, Endemol, Tuvalu, Rene Stokvis Producties.

Programma’s
De Faker, Wordt u al geholpen?, Doe alsof je thuis bent, Man Bijt Hond, Wie Woont Waar, Wij Emigreren, Marktplaats, Sterren Dansen op het lJs, Te Land, ter Zee en in de Lucht, De Afvallers, Move like Michael Jackson, Het Beste Idee van Nederland, De Buurtcompetitie, De Verbouwers‚ Win het of in het, Auto’s, Blij dat ik rij!, De Vrouwengevangenis‚ De Zomer van Paul en Pauline.

Opleiding
Camera, Regie en Montage bij Open Studio
Photoshop bij Open Studio
After Effects bij Open Studio

Filmpjes gemaakt voor
Rituals, ABN AMRO, De Rechtbank, Toyota, KPN, NS, McKinsey, Douwe Egberts, Ars Donandi, DSGN.FRM, INSEAD, Crowdale, VSB Fonds, Gemeente Amsterdam, etc.